Events

Konferenz‚ The Future of European Labour Law, 11.-12. November 2021, Dachgeschoß Juridicum

Die Konferenz soll als hybride Veranstaltung durchgeführt werden, daher bedarf es einer Anmeldung, die Sie bitte bis zum 31. Oktober 2021 an arbeitsrecht@uni-bayreuth.de senden.

Sofern es die aktuellen COVID-19-Regeln für Veranstaltungen zulassen, wird eine Teilnahme in Präsenz möglich sein. Bitte weisen Sie in Ihrer Anmeldung darauf hin, wenn Sie persönlich teilnehmen möchten. Im Laufe des Oktobers, spätestens aber bis 4. November 2021 werden wir Ihnen mitteilen, ob wir Sie persönlich in Wien werden begrüßen können.

Alle angemeldeten Personen erhalten jedenfalls einen Teilnahmelink.

Registration required until 31 October 2021 via e-mail to arbeitsrecht@uni-bayreuth.de

Please note that the conference is going to take place in Vienna and online. Therefore we kindly ask you to indicate in your e-mail whether you are going to attend live in Vienna or online. Since capacities for live attendance in Vienna are most probably going to be limited, we are going to inform you during the month of October, the latest on 4 November 2021, whether we can actually welcome you in person in Vienna.

A link for attending online is sent to all participants.

Wo:                                   Dachgeschoß Juridicum, Universität Wien

Beginn:                             Donnerstag, 11. November 2021, 12 Uhr

Ende:                                Freitag, 12. November 2021, 13 Uhr

Vortragende:

• Catherine Barnard,
    University of Cambridge: Upside down and back to front: thinking about employment status
  • Sylvaine Laulom,
    Université Lumière Lyon 2, Avocate générale près la Cour de Cassation: Social Europe in Times of Covid
  • José María Miranda Boto,
    University of Santiago de Compostela: Free Movement after (?) Covid-19
  • Michal Bobek,
    Advocate General at the Court of Justice of the European Union: Are all Labour Rights Fundamental Rights? Horizontal Direct Effect of the Charter of Fundamental Rights of the EU
  • Jeremias Adams-Prassl,
    University of Oxford: Constitutionalising the Pillar of Social Rights
  • Łukasz Pisarczyk,
    University of Warsaw: European Framework Agreements. What Role of European Labour Law?

Respondenten:

Thomas Dullinger, Universität Wien;

Erika Kovács, WU Wien;

Diana Niksova, Paris-Lodron-Universität Salzburg;

Thomas Pfalz, Universität Klagenfurt;

Stephan Seiwerth, Universität zu Köln;

Stephan Witschen, Universität zu Köln

Tagungsleitung:

Elisabeth Brameshuber, Universität Wien, und Adam Sagan, Universität Bayreuth

Kyoto-Vienna Workshop

International Workshop on Law, Philosophy and Technology at Vienna University (Kyoto-Vienna Workshop Series)